icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin whatsapp

Avond4daagse Winschoten en Taptoe Wommels 2024

Een druk muzikaal weekend voor Jeugdkorps Crescendo. Vrijdagavond 7 juni 2024 was de 76ste Avondvierdaagse in Winschoten. Samen met +/- 3.000 wandelaars en 8 andere muziekkorpsen mocht Jeugdkorps Crescendo dit wandelfestijn muzikaal opluisteren. Opgesteld in vak 3 op een groot sportveld speelt de jeugd in. Daarna vertrekt de hele lange stoet met wandelaars per vak met een muziekkorps voorop om deze laatste avond de route van 2,5 km te lopen.

De muziek klonk mooi en het publiek langs de kant van de weg was erg enthousiast. Ook de burgemeester, wethouders en raadsleden stonden op het bordes van het gemeentehuis om iedereen aan te moedigen. Moe maar voldaan ging iedereen weer huiswaarts.

De volgende dag, zaterdag 8 juni 2024 stond er weer een optreden gepland. Samen met Bicycle Showband Crescendo vertrekt Jeugdkorps Crescendo in een dubbeldekker bus naar het Friese Wommels. Het is passen en meten om alle instrumenten en uniformen een plekje te geven in de bus. Maar dan kunnen we echt vertrekken.

Helaas zit het weer niet mee, maar gelukkig wordt de regen wat minder als we aankomen. Er zijn in totaal 7 korpsen die allemaal een plekje zoeken in een grote zaal in een partycentrum vlak bij het kaatsveld om zich om te kleden. Eerst is er een straatparade door het mooie weidse dorp. Over bruggen en door parkjes en straten maken we de mensen enthousiast om naar het kaatsveld te komen om de shows te bekijken.

Dan is het tijd om even een patatje te eten bij de snackwagen en samen met de andere korpsen te socializen. Nieuwe vriendschappen worden gemaakt met de jeugd van Jong Pasveer. Dan begint de taptoe en mag Jeugdkorps Crescendo de spitst afbijten met hun nieuwe show, na de opening door DSG (Door Samenwerking Groot) en bij de opmars begon de zon ook nog te schijnen. Wat ging de show goed! Dit was een goede oefening voor het concours waar het Jeugdkorps over 2 weken heen gaat. Het publiek klapte enthousiast mee met de bekende muziek tijdens de show en met de swingende afmars ‘Danza Kuduro’.

Na het optreden kon de jeugd de andere korpsen bekijken. Als laatste korps was Bicycle Showband Crescendo aan de beurt en daarbij hadden een aantal jeugdleden een belangrijke taak. De vaten met snares moesten namelijk op de juiste plaatst op het veld worden neergezet. Maar dat kun je wel aan deze jongens en meiden overlaten. Daarna werd er weer achter het veld opgesteld voor de finale met alle korpsen.

Jeugdkorps Crescendo mocht plaatsnemen op het veld naast Bicycle Showband Crescendo. Na het taptoe signaal wordt gezamenlijk met alle korpsen het Wilhelmus gespeeld en gaat iedereen om de beurt op eigen muziek weer het veld af. Het was een zeer mooi optreden. Hierna was het omkleden en weer terug in de bus naar Opende. Met gezellige muziek die uit de boxen schalt komen we om 23.30 uur aan, opgewacht door de ouders.

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd weekend, op naar de volgende optredens en concours!

 

 


Contactgegevens

Jeugdkorps Crescendo
Verbindingsweg 9
9865 TE Opende

Volg ons