icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin whatsapp

Opendenaren genieten in Bardowick

17 september 2023
In alle vroegte vertrok de dubbeldekker op zondagmorgen richting het zonnige plaatsje Bardowick te Duitsland, waar het Erntedankfest (dankdag voor gewas en arbeid) wordt gevierd. Het zou voor een aantal muzikanten een spannende dag worden, want het werd namelijk het eerste buitenland optreden voor Jeugdkorps Crescendo. Bij vertrek werden we dan ook uitgezwaaid door papa’s, mama’s en zus.

Na een voorspoedige reis waar iedereen een beetje wakker kon worden en wat kon nuttigen bij de tussenstop, arriveerden we rond negen uur bij de vrachtwagen waar alle fietsen al uitgeladen waren! Hierdoor was er nog genoeg tijd om één en ander te regelen, zoals een fietsband plakken of nog genieten van een kopje koffie met een heerlijke koek.

De rest van de ochtend werd gevuld met showrepetities, het inslaan van groente en fruit van de beste kwaliteit en het zoeken naar het zwijn aan het spit. Na de lunch, werd het tijd voor actie. Zo fietste Crescendo naar een zeer charmant industrieterrein om vervolgens weer terug te keren naar het feestgeruis. Op het plein werden één voor één alle korpsen gepresenteerd aan het publiek. Ook mocht het Jeugdkorps zijn muzikale klanken voor het eerst in het buitenland laten horen.

Na de presentatie van de korpsen, was het wachten op de start van de parade met versierde wagens, dit was tevens een mooi moment om door de lokale media te worden geïnterviewd. Langs de kant van de parade was veel enthousiast publiek, met af en toe een bekend gezicht ertussen. Zodra de parade was afgelopen was het voor een aantal leden nog erg stressen, want deze toppers deden namelijk niet één maar twee shows! Met de haren weer in de twee vlechten en de klompen aan, ging Crescendo op met de Formule 1 show. Helaas verliep de show niet vlekkeloos want een botsing tussen twee muzikanten was niet te voorkomen, gelukkig liep het goed af met alleen een scheef staand stuur.

Daarna was het jeugdkorps aan de beurt, en konden de dubbeldraaiers zich weer verkleden. Het was leuk om te zien hoe Crescendo vol trots genoot van de show van het Jeugdkorps, want dit is toch de toekomst van Crescendo die hier zo mooi aan het spelen zijn.

Het mooiste moment van de dag was dan eindelijk aangebroken, samen het finale nummer ‘Blinding Lights’ spelen als één groot korps. Wat was dit een bijzonder moment, ook voor een aantal leden was het dan het eerste officiële moment om als gezin op te treden.

Na alle muzikale activiteiten was het weer tijd om in te pakken, wel handig die twintig handen extra, want het was zo voor elkaar! Hierdoor kon iedereen nog snel genieten van een heerlijke currywurst met friet. Met volle buikjes stapte iedereen weer in de dubbeldekker, waar de afterparty kon beginnen. De dubbeldraaiers werden nog extra bedankt voor hun inzet. De reis verliep voorspoedig, en er werden veel ijsjes gekocht bij het tankstation, zoals het hoort.

Na een lange, volle maar vooral gezellige dag kwamen we rond elf uur ’s avonds aan in het oude, vertrouwde Opende. Hier kon iedereen weer zijn eigen weg gaan na een zeer geslaagde dag. Op naar het volgende, gezamenlijke, avontuur!

Sigrid Willemsen

Bekijk de aftermovie via de YouTube link hieronder:

 


Contactgegevens

Jeugdkorps Crescendo
Verbindingsweg 9
9865 TE Opende

Volg ons