icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin whatsapp

Enthousiaste kinderen beleven een muzikale middag in Opende

13 januari ‘24
Afgelopen zaterdagmiddag was het BaronTheater in Opende vol met enthousiaste kinderen die meededen aan de open repetitie van Jeugdkorps Crescendo. Alle instrumenten die bij de muziekvereniging bespeeld worden kwamen aan bod tijdens een aantal workshops. Er was een grote opkomst dus werden de kinderen verdeeld in 2 groepen.

De kinderen leerden bij het slagwerk om het ritme op de maat vast te houden. Bij de andere groep werd uitgelegd wat een saxofoon is en waarom dit instrument op hout wordt geblazen? Ook konden de kinderen op verschillende koperblaasinstrumenten spelen. Het mondstuk werd hierbij gepakt en zo probeerden ze samen twee noten na elkaar te spelen.

Ook moest er natuurlijk nog even gemarcheerd worden onder leiding van een echte tambour-maître. En met het nummer Noodgeval konden de kinderen aan de ouders laten horen dat ze zelfs al een beetje mee konden spelen met het Jeugdkorps. Na afloop werden de maagjes nog even gevuld met een lekkere en welverdiende pannenkoek.

Het was een geslaagde middag, en wie weet stappen ze over een jaar de theaterzaal weer binnen, maar sluiten ze als een echte muzikant al aan bij het Leerlingenorkest van Bicycle Showband Crescendo

Bekijk via onderstaande link een compilatie van de dag.

‘Het mondstuk zet je aan je mond en dan moet je eigenlijk een beetje glimlachen’.
’Eigenlijk is dat het kussentje van het mondstuk, de tanden erop zetten en nu blazen’.
’Ik tel tot vier en dan mogen jullie allemaal lawaai maken’.


Contactgegevens

Jeugdkorps Crescendo
Verbindingsweg 9
9865 TE Opende

Volg ons