icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin whatsapp
Jeugdkorps Crescendo heeft genoten van Take One in Opende

Jeugdkorps Crescendo heeft genoten van Take One in Opende

29 april 2022 - Opende
We begonnen vrijdagavond met een generale repetitie om nog even te kijken of alles er goed in zit. Dit deden we in uniform. En toen was het zaterdag de grote dag van Take One.

We gingen verzamelen om 13.00 uur in de sporthal. Er was een hoek met stoelen voor ons klaargezet waar we de instrumenten konden neerzetten. De uniformen hadden we al thuis aangedaan. We konden onze schoenen nog poetsen, want die waren bij de generale repetitie nog vies geworden.

Toen moesten we achter het veld verzamelen. Daar was een meneer van de radio die Jan Willem ging interviewen. Hij wilde ook horen hoe wij bliezen, dus toen speelden wij stukjes uit de show. Hij maakte ook foto’s en een filmpje. Dat vond ik wel heel leuk. Na het interview gingen we inblazen en onze instrumenten stemmen.

We hadden 10 minuutjes om ons klaar te maken voor de show. Wij waren de eerste die mochten optreden. In die tijd hebben we stiekem om het hoekje gekeken en werden we wel zenuwachtig. Want er waren heel veel mensen voor bij het veld en er stond nog een lange rij naast het veld te wachten om binnen te komen. Daardoor gingen we ook later beginnen.

Toen het echt begon liepen we naar de positie toe waar we begonnen op het veld. En we speelden Anchors Away als opmars. Toen ik begon te blazen werd ik al minder zenuwachtig. Hierna speelden en liepen we onze show '100 jaar Crescendo en dit ging goed. We kregen ook heel veel applaus. Als afmars speelden we Dance Monkey, hier hadden we met zijn allen voor gekozen.

Toen mochten we ons omkleden in de sporthal en wat drinken of eten en kijken naar de andere korpsen die hun show deden. Er waren nog twee andere jeugdkorpsen die speelden na ons. Dit vond ik leuk om te zien.

Toen iedereen was geweest was er nog een grote afterparty. Het was super leuk. Je kon drinken en eten halen en er was een band die ging spelen. Dit was heel vet. Hier kon ook iedereen op dansen. Als zij even pauze hadden was er nog een meneer die ging zingen, hier kon je ook op dansen.

Aan het einde moesten we nog wat opruimen en we gingen pas om half 10 naar huis. Ik vond het een hele leuke dag en hoop dat het gauw nog een keer zo’n feest is!

Groetjes Xenne Jelsma

Bekijk hier het volledige verslag van RTV-Noord: 
https://www.rtvnoord.nl/nieuws/918737/honderdjarig-crescendo-mag-het-voorproefje-voor-het-wereld-muziek-concours-organiseren

Bekijk hier de beelden van Expeditie Grunnen: 
https://youtu.be/dv-TiUyoEng 


Contactgegevens

Jeugdkorps Crescendo
Verbindingsweg 9
9865 TE Opende

Volg ons