icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin whatsapp

Jeugdkorps Crescendo maakt er een feestje van

Zaterdag 11 maart 2023

Afgelopen zaterdag was er in het BaronTheater een open repetitie bij het Jeugdkorps Crescendo en werden er verschillende workshops gegeven. Er waren 9 kinderen die tussen de 6 en 16 jaar mee deden.

Er werd afgetrapt in de theaterzaal, hier werd uitgelegd welke instrumenten er bespeeld worden bij de vereniging. Vervolgens konden de kinderen zelf proberen om op een koperblaasinstrument te spelen.

Na het eerste half uur konden de kinderen door naar de foyer waar ze aansloten bij de slagwerkers. Samen ritme houden en verschillende slagwerkinstrumenten mochten ze uitproberen. Na een korte pauze werd er gemusiceerd op de maat. Hoe loop je nu goed op de maat en in welk tempo wordt het nummer gespeeld? Op een speelse manier werden de basisoefeningen uitgelegd.

Met het nummer Louie, Louie konden de kinderen meespelen met het Jeugdkorps. Aan het einde de ochtend kon iedereen het eindresultaat laten zien aan de ouders.

De instructie van het Jeugdkorps en de jeugdcommissie kijken teurg op een geslaagde ochtend. Het doel om kinderen enthousiast te maken voor de muziek is gelukt. Over een half jaar is er een vervolg met het houden van de workshops.

Bekijk hier een compilatie van de ochtend:Ook de Streekkrant was aanwezig en maakte een mooie impressie van de ochtend: De Streekkrant
De jeugdcommissie


Contactgegevens

Jeugdkorps Crescendo
Verbindingsweg 9
9865 TE Opende

Volg ons