icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin whatsapp

Werkweekend Jeugdkorps Crescendo 2021

De jeugdleden keken er al naar uit en afgelopen weekend op 18 en 19 maart was het zover. Het werkweekend van Jeugdkorps Crescendo werd gehouden in M.F.C. De Veste in Opende. Ideaal om je werkweekend te kunnen realiseren in het eigen dorp. Het instructie team heeft dit jaar gekozen om de show zelf te schrijven, voorgaande jaren werd dit uitbesteed. Het is gelukt om een concept te realiseren maar het was spannend hoe dit zou uitpakken.

In de ochtend verzamelden we om 09.00 uur en kwamen de jeugdleden met een volgepakte tas binnen. Dit jaar zijn er vijf nieuwe leerlingen doorgestroomd naar het jeugdkorps, voor de jonge muzikanten is alles nieuw en een werkweekend kan dan erg spannend zijn. We zijn begonnen met een exercitie blok. De basis oefeningen voor het lopen op de maat, houding van je lichaam en je uitstraling, mimiek! Na de eerste inspanningen begonnen we met de sets van de show. In totaal is de show geschreven in 50 sets, moet te doen zijn op één dag maar niets is minder waar. Het eerste nummer ‘Build Me Up Buttercup’ begint vanuit twee blokken daarna tot één blok wordt gevormd. Vervolgens vloeit het blok in verschillende lijnen van bugels, saxen, slagwerkers en trompettisten. Het instructie team moest even op gang komen met de sets om een goede flow erin te krijgen.

Voor de middagpauze zat het eerste nummer erin en hadden we de eerste sets van ‘I’m Your Boogie Man’ doorgenomen. De jeugdcommissie had heerlijke groente- en tomatensoep gemaakt, dit was wel verdiend na een vruchtbare ochtend. Om 13.00 uur namen we het vervolg van de sets en al snel kwamen we tot het einde van het tweede nummer.

In een show komt altijd een moment dat je muzikaal het publiek wilt pakken. Meestal komt een rustiger gespeeld nummer dan naar voren. Hierbij hebben we gekozen voor een Michael Jackson medley waar wordt begonnen met het nummer ‘I’ll Be There’. Tevens is er geluisterd naar de wensen van de jeugd, die wilden heel graag Michael Jackson spelen in de show. Met 3 stoere heren en 2 dames wordt de slagwerk batterij gevormd binnen het jeugdkorps. Na de medley volgt een lekkere slagwerkbreak waar de drive voor het ‘militaire’ marslopen naar voren komt. We kunnen natuurlijk niet alles verklappen maar door de gehele dag heen hebben we in grote lijnen alle sets door kunnen nemen op het laatste nummer na. Het doel was voor ons bereikt! Na de productieve show dag was het dan ook tijd voor ontspanning, de jeugdleden konden hun slaapspullen installeren in de gymzaal. Voor het avondeten stond patat met een frikandel of kroket op het menu. Dit valt onder de jeugd altijd goed in de smaak!

Bonte avond
Oud jeugdleden en doorstromers Sigrid Willemsen en Gerdina de Boer hadden een strakke en goed verzorgde bonte avond geregeld. Dit alles in het thema de 70, 80, 90’s jaren. Iedereen was van top tot teen verkleed en met activiteiten als ‘Raad de bekende Pophit’, het ‘Pim Pam Pet’ spel, het uitbeelden van letters met je gehele lichaam en een ‘Estafette Race’ in de gymzaal was de avond ruim gevuld. Prachtig dat we op z’n moment alles tot onze beschikken hadden. Grote complimenten naar de twee dames die de bonte avond hadden verzorgd, alles was zeer goed geregeld!

Rond 01.00 uur was het hoogst tijd om op bed te gaan. Toen even later het instructie team op bed ging was er nog wat werk te verrichten voor dat we lekker konden slapen. De oudste jongens en meiden onder de jeugd hadden het voor elkaar gekregen om het gehele matras met deken en kussen in het net te hangen. Wie de jeugd soms laat vliegen houdt niet alles goed in de gaten…

Show presentatie
De volgende dag was het 08.00 uur dat de wekker ging. De lichten gingen aan en iedereen werd rustig wakker. Heerlijk bakje koffie en ontbijt, iedereen had een goede nachtrust gehad. Dit gaf moed voor de laatste loodjes. Nadat iedereen de tanden hadden gepoetst gingen we muzikaal de nummers doornemen en vervolgens de sets herhalen die we de dag daarvoor hadden doorgenomen. Om 10.45 uur kon iedereen hun ouders en belangstellenden in ontvangst nemen voor de presentatie van de show om 11.00 uur. Bij verschillende jeugdleden konden we de spanningen op hun gezichten aflezen. De eerste vijf nummers van de show werden getoond en het laatste nummer werd muzikaal gespeeld. Vele positieve reacties kwamen na afloop richting de jeugdleden.

Toen zat het werkweekend er alweer op, een werkweekend waar elke tak van sport of muzievereniging naar uitkijkt. Zo ook voor deze hardwerkende toppers. Vijf nieuwe jeugdleden met vijf oudste jeugdleden die de jongeren weer meenemen in het showproces. Een weekend samen vormt een team en een groep die samen één is. Met 21 jeugdleden kunnen we trots zijn dat we zo’n club hebben in het mooie Opende. Naast de drukke periode die er voor Bicycle Showband Crescendo aankomt is de strakke planning van Jeugdkorps Crescendo ook goed gevuld. Het beloofd na dit werkweekend een mooi seizoen te worden, waarin optredens in Surhuisterveen tot zelfs in Doetinchem op het programma staan.

Bedankt voor het geslaagde werkweekend jeugdleden, ouders, jeugdcommissie en de vrijwilligers van M.F.C De Veste. We borduren verder en kijken vooruit naar wat komen gaat.

Namens instructieteam Jeugdkorps Crescendo,

Leonard Tolsma


Contactgegevens

Jeugdkorps Crescendo
Verbindingsweg 9
9865 TE Opende

Volg ons