icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin whatsapp

Werkweekend Jeugdkorps Crescendo 2023

Zaterdag 25 maart 2023, Wij Jeugdkorps Crescendo staan weer klaar om in dit aankomende weekend de show weer in elkaar te krijgen. En dat natuurlijk niet alleen, want na alle voorbereiding hebben we ook weer een bonte avond en dit keer in het BaronTheater en mogen we de show laten zien aan onze ouders!!

Eerste dag oefenen
Vroeg in de ochtend staan wij, de jeugd, klaar om dit werkweekend weer te beginnen. We beginnen met een korte ochtendgymnastiek, blazen een beetje warm en dan gaan we beginnen. We gaan in een groot blok staan waarbij we gingen oefenen op het lopen. Naar voren lopen, naar achteren lopen en ook van links naar rechts en goed op de plek marcheren. Vervolgens kregen we allemaal een nummer en kregen we een plek aangewezen. Dit was de start van de show!

De eerste deel zat erin. En snel! We gingen er echt met een razend tempo doorheen en alles ging ook perfect, ook de nieuwelingen deden het ontzettend goed! Na een korte pauze met veel gevlieg met voetballen en volleyballen door de gymzaal gingen we weer verder met deel 2. Een klein stukje, die erg strak moet zijn. Dit ging ook weer hartstikke prima, het duurde echt niet lang om ook deel 2 er goed in te krijgen. En nu herhalen, weer helemaal vanaf het begin van deel 1 en nu met deel 2 er gelijk achter aan. Dit keer niet perfect omdat je natuurlijk weer veel vergeten was maar hoe vaker je het deed, hoe beter het uiteindelijk in je hoofd zat.

Pauze!! Alles aan de kant leggen en gelijk via buiten een ander gebouw in. Daar stond toen heerlijke kippensoep en groentesoep voor ons klaar van Kinereth. Lekker eten, eventjes weer bijvullen en weer door! Jaaa, na de heerlijke soep moeten we toch nog eventjes aan de bak. Deel 3 moet namelijk nog. We gaan weer op onze eindpositie van deel 2 staan en er wordt alweer uitgelegd hoe we in de volgende positie moeten gaan staan. Eerst gaan we weer alles lopen om het goed te oefenen en vervolgens gaan we het ook met de instrumenten proberen. 

De Bonte avond
Na een hele dag hard werken om de show erin te krijgen was het toen ook eindelijk weer eventjes klaar, terug naar het BaronTheater. We kwamen aan en gingen een lekker patatje eten met een frikandel of een kroket.

Toen na lang wachten was het eindelijk zover. Richard, Inge, Lotte, Senne en Jaron, mochten dit jaar de bonte avond organiseren met hun eigen bedachte thema. Met dit jaar: Eerste letter van je naam! Iedereen had hun kostuum al aangetrokken, van Elsa tot Donald Trump. De begeleiders hadden dit jaar weer verschillende leuke activiteiten bedacht en voorbereid. Er kwamen vragen over bijvoorbeeld de geschiedenis van Crescendo, of er was een nummer dat je moest gaan raden of gaan neuriën en we moesten een parkour afleggen waarbij we standaards in- en uit elkaar moesten klappen. Kortom, behoorlijk gezellig!!

Toen de bonte avond was afgelopen moest iedereen gaan slapen, want we hadden morgen weer een belangrijke dag.....

Tweede dag oefenen en spelen voor ouders
Dag 2 was aangebroken en werden wakker gemaakt. Er stond ontbijt voor ons klaar om ons die laatste energie te geven voor de laatste paar uurtjes, en de meest belangrijke.

Nadat we hadden gegeten moesten we onze slaap spullen weer inpakken en gingen we weer naar Oldekerk om weer te gaan repeteren. Er werd opnieuw een korte ochtendgymnastiek gegeven, ook werd er weer een beetje in geblaast en we konden er weer tegen aan. Hier en daar werden nog wat aanpassingen gedaan in de show, om het beter te laten lopen. Na veel oefening en voorbereiding op verschillende details was het dan eindelijk zover. Al het werk van het afgelopen weekend laten zien aan de ouders!

Daar staan we dan, klaar in de beginpositie met onze instrumenten. En ja hoor, het ging weer perfect! Iedereen speelde goed en iedereen liep precies zoals het moet. Deel 1, deel 2 en deel 3 werden allemaal perfect gespeeld en de ouders waren trots!
Wat wij allemaal hebben kunnen doen in dit weekend is echt ongelofelijk. Het ging zo snel, we vlogen er echt doorheen. Maar jammer genoeg kwam na dit leuke weekend helaas toch weer een eind...

Tot snel bij een optreden van Jeugdkorps Crescendo!

Groetjes,
Jaron Snip


Contactgegevens

Jeugdkorps Crescendo
Verbindingsweg 9
9865 TE Opende

Volg ons